28 Şubat 2012 Salı

ALA DERGİ DEKİ YAZIM=> http://aladergi.com/2012/dryurtc/yalnizlik/


ALLAH VAR! YALNIZLIK YOK!
Yazan: Derya URTAÇ
“Sümbül efendi, kendisinin bir gün cemaate çıkmasını dönemin Padişahı ister, her ne kadar çıkmak istemese de Padişahı kıramaz. Sohbet etmek istememe sebebi, içinden birşey anlatmak gelmeyişidir. Zira tasavvuf ehli anlatmak için birşey anlatmaz, ilham üzere muhabbet eden zatlardır.
Hutbeye çıktığında camiyi hınca hınç dolduran cemaate seslenir;
- “Ey Cemaat siz istiyorsunuz ben size birşeyler anlatayım, o sevap bu günah… aslında öyle uzun uzadıya anlatılacak pek bişey yok, bir soru var ki kim ki o soruyu cevaplarsa kurtulur.” Cemaat merak içinde bekler o söz ne diye,
Sümbül efendi buyurur;
- “Mevla mahşerde size buyurucak, “Ben, siz yatarken, kalkarken, üzüldüğünüzde, sevindiğinizde, hastalığınızda, her an  her dakika sürekli sizinle beraberdim, sizi hiç yalnız bırakmadım da ya siz kimle beraberdiniz?”"
Bu durum üzerine devam eden sohbetin manevi ağırlığını kaldırayaman cemaatten bayılanlar olduğu gibi, orada canını verenlerde olmuştur… “
Bu sohbeti M. Fatih Çıtlak Hoca’dan dinlediğimde epey düşündüm biz bu soruya olumlu cevap verebilecekmiyiz, her an Allah’ın yanımızda olduğunu düşünerek hareket  ediyor muyuz?
Çoğu zaman yalnızlıktan şikayet eder insanlar. Kalabalığın içinde kendini yalnız hissederler. Biz hiç bir zaman yalnız olmadık olamayız da… Bizi her koşulda yalnız bırakmayan rabbimiz ve onun sonsuz rahmaniyeti, rızkı ve merhameti. Bazen hayatımızın merkezine en sevdiklerimizi koyarız.. Kimimiz eşimizi, kimimiz evladımızı, kimimiz annemizi babamızı, o zaman yaşadığımız kayıplar, hezeyanlar hayatımızda derin yaralar açar. Oysa hayatımızın merkezinde daima Allah olmalı. Her an yanımızda bizi gözeten koruyan bizi hiçbir zaman yalnız bırakmayan Allah (c.c)
Bu bilinçli yaşamak bize yanında huzuru, mutluluğu getirecektir muhakkak ve tabi ki sorumluluğu da.. Mahşerde bu  olumlu cevap verenlerden oluruz inşAllah..

1 yorum:

  1. Selam. :)
    Sayfani "âlâ" sitesinde gördüm ve hemen ziyaret edeyim dedim. :)

    Banada beklerim. :)

    twofaaces

    YanıtlaSil