10 Şubat 2012 Cuma

ALA DERGİ DEKİ YAZIM=> http://aladergi.com/2012/dryurtc/beklentiler/


5
Âlâ

YAZAN: 
/  / 5 YORUM


Âlâ Dergi Sayı 5 Urfa Tema Çekimlerinden
Bir söz vardır  ”Allah cenneti vaad etmeseydi, kul ibadet etmezdi” diye. Hepimiz beklentiler içerisindeyiz hayattan, insanlardan… İşimizi iyi yapıyorsak iyi bir maaş istiyoruz. Kimseyi üzmüyorsak, kalbini kırmıyorsak üzülmek istemiyoruz. Birini seviyorsak sevilmek istiyoruz… İbadet ediyorsak cenneti istiyoruz.
Mesela iyilikle yaklaştığımız kişiden iyilik görmek istiyoruz. Bir çoğumuz bu konudan muzdarip “ben bunu haketmemiştim, ben ona ne fedakarlıklar yapmıştım” diyenlerdeniz. Mutasavvıf yazar Cemalnur Sargut hanımefendinin bir sohbetinde“yaptığınız iyiliğin karşılığını görmüyorsanız sevinin, bilin ki mükafatı Allah’tan gelecektir”demişti. Biz bu düşünceye sahip olunca rahatlıyoruz, boşveriyoruz,Allah’a havale ediyoruz bizi üzenleri…
Beklentisiz yaşanılabilir mi…?
Değer verdiği, sevdiği birinden karşılık görmeyince onu sevmeye devam edebilir mi…?
Yaptığı iyiliğin karşılığında, iyilik görmüyorsa o kişiye iyilik yapmaya devam edebilir mi…?
Fedakarlık yaptığı birinden aynı değeri görmüyorsa yine onun için fedakarlık yapabilir mi..?
Bu erdem, bu sabır biz de var mı…?
Bu soruların cevabı belki şu olabilir; yapılan herşeyin karşılığını sadece Allah’tan beklemek..Tek muhatabın O olduğunu bilmek.. Neyle, kimle karşılaşırsak karşılaşalım onun Allah’tan olduğunu bilerek yaşamak..Güvenmek, İnanmak, Çabalamak ve sonrasında tevekkül etmek..
Bu bağlamda yazımı Alvarlı Efe Hazretlerinin güzel bi sözü ile  tamamlamak isterim:
UMMA Kİ KÜSMEYESİN!

DERYA URTAÇ

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder